tisdag 15 mars 2022

NU2022 - att synliggöra lärande

NU2022 är Sveriges största mötesplats för alla som arbetar med högskolepedagogisk utbildning och utveckling. Årets konferens äger rum 15-17 juni, både på plats i Stockholm och även digitalt. Den arrangeras av Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) i samarbete med Stockholms universitet, Försvarshögskolan, Gymnastik- och idrottshögskolan, Handelshögskolan och Kungliga musikhögskolan.

Temat för 2022 års NU-konferens är “Att synliggöra lärande”. Med detta tema vill konferensen sätta fokus på det kontinuerliga lärande som sker i akademin och erbjuda en arena som främjar en utmanande och stimulerande dialog om lärande ur skilda perspektiv. Givetvis är olika aspekter av studenters lärande av centralt intresse men vi vill även belysa t ex universitetslärares lärande samt det organisatoriska lärande som äger rum på universitet och högskolor. Frågor som berör på vilka sätt olika typer av lärande i skilda kontexter kan utvecklas och förstås har aktualiserats med anledning av de utmaningar som covid-19-pandemin förde med sig för den akademiska praktiken. Med temat “Att synliggöra lärande” vill vi lyfta lärandets centrala roll i forskning och praxis ämnad att bidra till högskolepedagogisk kvalitetsutveckling.
Konferensen erbjuder en blandning av föreläsningar, workshops, rundabord samtal och möjligheter till mingel och informella diskussioner. Huvudtalarna är Carl Wieman (Stanford university) och Jonna Bornemark (Södertörns högskola) och det finns även ett intressant inslag i form av ett musikplenar med Staffan Scheja och Cecilia Zilliacus (Kungliga Musikhögskolan Stockholm). Läs mer om dessa.

Anmälan är nu öppen. Här ser du en kort film om konferensen.

Inga kommentarer: