tisdag 26 april 2022

Nordisk konferens om kompetenser för hållbar omställning

En nordisk konferens om digital kompetens och livslångt lärande för en hållbar omställning i Norden, DigiNorden, hålls 20-21 september både fysiskt i Tromsö i Norge och digitalt. Konferensen arrangeras som en del av det norska ordförandeskapet i det nordiska ministerrådet under 2022. Alla utbildningsaktörer i Norden är välkomna och eftersom konferensen är öppen för deltagare på distans hoppas arrangörer locka utbildare från Finland till Grönland.

Digital kompetanse er en forutsetning for at utdanningssystemet, samfunnslivet og næringslivet skal kunne foreta det grønne skiftet. De nordiske landene er avhengig av samarbeid for å løse klima- og naturmangfoldsutfordringene. På denne konferansen skal vi belyse på hvilken måte sektorene kan og bør jobbe for å nå målet om at Norden skal bli verdens mest bærekraftige region innen 2030, som beskrevet i Visjon 2030.
Konferensen erbjuder en bra blandning av intressanta talare och många workshops och gruppdiskussioner.

Läs mer om konferensen i en artikel av nätverket NVL (Nordiskt nätverk för vuxnas lärande), Digital kompetanse er avgjørende for å få til den grønne omstillingen.

Mer information och anmälan (senast 15 augusti).

Inga kommentarer: