onsdag 15 februari 2012

Blended learning i praktiken

Blended learning handlar om att blanda nätbaserat lärande med fysiska möten. Men hur ska man blanda? Vad fungerar bäst på nätet och vad fungerar bäst i klassrummet?

Salman Khan är mannen bakom den världsberömda Khan Academy (korta filmer om matematik, fysik, kemi med tillhörande övningar mest på gymnasienivå) och i denna film berättar han om vad blended learning innebär för studenter och lärare.  Han berättar bland annat om begreppet "flip the classroom." Traditionellt har studenterna fått input i klassrummet via föreläsning och sedan arbetat själva med uppgifter hemma i form av läxor. Khan menar att man bör i stället låta de se genomgången som film hemma och sedan öva i klassrummet där läraren kan ge stöd.

Filmen nedan är bäst i helskärmsläge (klicka på symbolen längst nere till höger i videorutan för att se den i helskärm).

4 kommentarer:

Helena Svensson sa...

Hej

Min idol den mannen, jag är intresserad av vilket vektyg han nyttjar. Skulle själv behöva den typen av verktyg då jag undervisar i anatomi och fysiologi på distans. Kolla gärna in på min privata blogg och min uppdragsblogg där jag bedriver tre kurser med jätte bra resultat, utan att bli för skrytsam

http://careeducationpunktse.blogspot.com/


http://cvl-uppdrag.blogspot.com/Vänligen Helena

Alastair Creelman sa...

Tack för kommentaren Helena!
Jag har sett en artikel som berättade vilket verktyg Sal Khan använder men kommer förstås inte ihåg just nu.
Prova IDroo som jag skrev om för ett par veckor sedan: http://flexspan.blogspot.com/2012/01/rita-tillsammans.html

Helena Svensson sa...

Tusen tack.. En fråga, skall du delta under konferansen i Nacka i vår? framtidens lärande? //Helena

Alastair Creelman sa...

Inte i år Helena. Om inte de bjuder in mig .. ;-)