torsdag 6 oktober 2011

Framtidens videokonferens

Idag kan vi mötas snabbt och enkelt över nätet via Skype eller mer avancerade e-mötesverktyg men tänk om du kunde stå sida vid sida med dem du vill träffa, utan att behöva resa. Titta på denna demonstration av den senaste lösningen från Cisco Telepresence.

2 kommentarer:

Carl Heath sa...

Kul att du skriver om detta! Jag hade tillsammans med en kollega den stora förmånen att få se den här teknologin demonstreras på Cisco bland annat i California för ett och ett halvt år sedan. Det är imponerande att se klippet på youtube, men än starkare att uppleva det hela "live", det är näst intill en spöklik känsla av det som i datorspel kallas för "the uncanny valley", där man har svårt att förstå om det man upplever är äkta eller inte. Vid tillfället vi såg prototyperna var den här typen av on stage lösningar väldigt dyra, men Moores lag lär, som med allt annat, driva ner kostnaderna ordentligt framöver. För högskolor att dela föreläsare, nationellt och internationellt, för grund- och gymnasieskolan för att få in specialister i deras sammanhang och för att öka tillgängligheten etc är detta en intressant teknologi att hålla ögonen på.

Alastair Creelman sa...

Hej Carl. Jag har sett många imponerande filmer inom området men denna verkade närma sig det ultimata videomötet. Lite Star Trek känsla!