måndag 21 november 2011

Sju nya öppna kurser från Stanford University till våren


Stanford University skapade många rubriker tidigare i år när de lanserade en helt öppen och gratis kurs, Artificial Intelligence. Förutom drygt 100 studenter som registrerades på campus fanns det minst
58 000 studenter från hela världen som läste kursen gratis på nätet (det rapporterades att minst 130 000 hade sökt sig till kursen).

Nu till våren erbjuder Stanford ytterligare sju öppna, gratis kurser med samma modell. Registrerade, betalande studenter får full handledning och akademiska poäng medan de som läser gratis får delta i alla delar av kursen och får ett intyg men inga akademiska poäng.

Vårens öppna kurser är:
 Klicka på kurslänken så kan du anmäla dig nu.

2 kommentarer:

Anders Ambrén sa...

Har du sett några utvärderingsresultat för AI-kursen? Genomströmning? Studenternas uppfattning? Lärarnas uppfattning? Förändringar till nästa gång? Grad av interaktionsmöjlighet? osvosv

Alastair Creelman sa...

Inga utvärderingar så länge men det blir visst intressant att läsa. Genomströmning är ganska irrelevant på en MOOC eftersom de som läser gratis gör det av egen vilja och intresse och läser det de vill så länge de hinner. Mycket hänger på att studenterna stöttar varandra. Siemens och Downes har skrivit flera poster om MOOC de senaste veckorna.